Aanvragen advies

Pagina voor advies aanvragen

Tja als je jezelf voorstelt als aquarium adviseur dan moet je het natuurlijk ook waarmaken. Ik weet natuurlijk niet alles en op sommige vragen zal ik het antwoord schuldig moet blijven maar met mijn 60 jaar ervaring in de hobby zou ik mogelijk een positieve bijdrage kunnen leveren aan je vraag.

Mijn specialiteit is de Hollandse plantenbak ook wel A1 aquarium genoemd. dit type aquarium wordt  het meest door de liefhebber gehouden hoewel de speciaal aquaria steeds meer terrein gaan winnen. Deze aquaria  zijn als ze goed zijn ingericht een lust voor het oog, bijvoorbeeld de Amazone aquaria van een stukje regenwoud met prachtige maanvissen of met discusvissen Meestal samen gehouden met wat bij vissen uit hetzelfde biotoop.

Er zijn veel liefhebbers met chicliden bakken vissen met de meest uiteen lopende kleuren en gedrag. Maar juist door de dominantie en het agressieve gedrag van deze vissen is het niet mijn ding. Als adviseur kan ik wel vragen beantwoorden over deze categorie van aquariumhouden.

Als u advies wilt vragen wil ik het volgende van u weten.                                     

De afmetingen van uw aquarium. LBH.

Soort Aquarium, gezelschap of speciaal aquarium.

Soort van verlichting, TL of Led en hoeveel.

Manier van Filtering, intern of extern.

Het visbestand en hoeveel.

En indien mogelijk de waterwaardes zoals de…

PH (zuurtegraad)

KH  (carbonaat hardheid)

Nitraat gehalte (NO3)

Fosfaat gehalte (PO4)

Ook de geleidbaarheid (MS) zou fantastisch zijn als dat lukt.

Deze gegevens zorgen er voor dat ik een redelijk beeld heb van uw aquarium en ik mogelijk een goed advies kan geven waar u wat aan heeft.

U kunt mij bereiken via het mailadres    wvwezel@aquarium-adviseur.nl