Bezoek van Chistel Kasselmann

Bezoek van Christel Kasselmann
© Willem van Wezel – 17/8/2007
________________________________________
Een bezoek van Christel Kasselmann was al een paar jaar een grote wens van mij. Zij is internationaal bekend om haar vele boeken over aquariumplanten.
Door haar medewerking als keuringsdeskundige aan de fotowedstrijd van het VVV-forum (waarvoor ik me had ingeschreven), was de nieuwsgierigheid van Chistel gewekt om de bakken van een paar deelnemers live te zien.

Het was dan ook een hele eer dat zij mijn bak wilde komen bekijken. Haar begeleiding was ook niet mis, het echtpaar Magda en Toon Alberts uit Delft, waar Christel te gast was; zij zijn oude bekenden op aquariumgebied en hun plantenkennis is werkelijk fenomenaal. Omdat mijn zoon en ik tot de prijswinnaars van deze fotowedstrijd behoorden, was de keus dus ook op ons gevallen. Later die dag zou ze ook andere prijswinnaars bezoeken.

Anderhalf uur lang was ze bezig met het maken van foto’s van mijn aquarium dat net 14 dagen daarvoor opnieuw was beplant Gelukkig zag ze het niet of deed ze alsof. Het aquarium van mijn zoon, Fred, stond er beter bij, ook daar werden de nodige opnames van gemaakt.

Toen Christel een aantal nieuwe planten in mijn bak ontdekte, kwam de discussie los tussen Toon Alberts en de rest van de aanwezigen, de boeken werden er bijgehaald en één persoon moest overtuigd worden. (ik dus). Ik moest mijn nederlaag erkennen wat betreft de plantenkennis van Toon en ik realiseerde me dat ik die dag weer veel had bijgeleerd.

Al mijn plantenboeken die ik van Chistel Kasselmann in huis had, werden door haar gesigneerd en van een boodschap voorzien. En toen ik ook nog een uitgave kreeg van haar nieuwste pocketaanvulling (in het Duits) kon mijn dag niet meer stuk (dat boek is trouwens al door mijn zoon ingepikt).

Kortom, mijn wens was vervuld. Nu maar hopen dat ik in de toekomst een fotootje van mijn of Fred zijn bakkie in een van haar boeken aantref.
Als aanvulling van dit verhaal dat dit in 2014 inderdaad het geval was. Jammer was dat van Fred zijn bak meer foto’s te vinden waren in haar boek dan die van mij. Maar ze stonden er in.

Een  verrassende update in april 2019 was dat op de omslag van het nieuwe boek  van Christel gekozen is voor een foto uit Fred zijn aquarium. Fred was dolgelukkig, “nu gaat mijn bakkie de hele wereld door” grapte hij.