Over mij

De foto hierboven is van 2004 van mijn tweede aquarium die toen in 2008 de eerste prijs won bij de landelijke keuring. De eerste keer dat ik daar aan mee deed was in 2005 en werd ik 2de. Ook in 2006 wist ik de 2de plaats te behalen om vervolgens de hoofdprijs in 2008 te behalen. In 2010 werd ik derde en werd mijn aquarium onderhouden door mijn zoon Fred omdat ik een open hartoperatie had ondergaan. Inmiddels ben ik zelf ook freelance keurmeester en mag soms aquaria keuren in mijn eigen regio.

Onderstaand verhaal heeft ooit in het AD gestaan, ik vond het zo geweldig dat ik het ook op mijn site heb gezet ( natuurlijk een beetje opgeleukt door mij)

Info over Willem van Wezel uit Het AD
Willem van Wezel (Aquarium-adviseur) is min of meer de grondlegger van de Zoetermeerse school; een substroming van de Nederlandse manier van Aquascapen die met name bladcontrasten erg hoog op de agenda heeft staan. Met deze manier van Aquascapen behaalde Willem van Wezel, buiten al eerder meerdere verenigingskampioenschappen binnen gesleept te hebben, in 2005 en 2006 de 2e plaats op de Landelijke Huiskeuring.

In 2008 wist hij de fel begeerde 1e plaats te behalen en werd daarmee landskampioen. In 2010 kort na zijn hartoperatie werd er nog een derde plek op LHK behaald. Samen met zijn zoon Fred leggen zij de lat zeer hoog in het aquariumwereldje. Thuis wordt er menig vis en plant vermenigvuldigd, hun gezelschapbakken zijn niet alleen befaamd in Nederland maar ook ver daar buiten.

Bezoekers uit verschillende landen heeft hij al over de vloer gehad zelfs 2x uit Japan. De van Wezels zijn Aquarianen (met een hoofdletter A!) die op hun eigenwijze en met hun eigen ideeën de aquariumhobby naar een hoger plan weten te tillen. Bij zijn presentaties is het moeilijk om in slaap te vallen, deze getuigen van enthousiasme en veel liefde voor de hobby. Ook de humor ontbreekt niet zijn moto is nog altijd
“een dag niet gelachen een dag niet geleefd”

Veel artikelen van zijn hand over de mens achter de aquariumhobby zijn al meerdere malen gepubliceerd in binnen en buitenlandse bladen. Hij heeft maar een doel voor ogen en dat is kennis overdracht naar anderen en het vergaren van kennis bij mede aquarianen. Kortom een veelzijdige man wat veel aandacht vraagt, maar zeer zeker ook krijgt. Nu houd hij zich bezig bij diverse aquaria media en als Free Lance keurmeester en adviseur.
Soms geeft hij lezingen aan beginnende en gevorderde aquarianen bij verenigingen in zijn eigen regio.